2012/08/13

Tavalyi jegyzetfüzeteim kincsei: kósza gondolatok

Egy borongós, őszi fizikaóra termése


Azt hiszem, ez a te arcod. Egyenes, kiugró, római orrod, magas homlokod, határozott állad bűvöli-nyűgözi tekintetemet. Kútmély barna szemed, hosszú pilláid gyöngédek, a szád pedig olyan, mintha valamely dévaj kedvű szerelemistennőtől kaptad volna. A hajad sötét, fényes, selymes rengeteg, a mosolyod pedig olyan, mint egy westernfilm főgonoszáé: ördögi és ellenállhatatlan.
Ahányszor látlak, belül megsajdulok: sosem leszel több, mint egy soha be nem teljesülő álom.
Megírlak majd, milliószor: hős leszel, aztán gonosz, kisgyermek, aggastyán, mágus, tünde, földműves, angyal, számkivetett, remete és marionett-madzagbohóc: arctalan maszk és maszktalan arc. Te leszel minden történet gerince, a lélek a szavak mögött: maga a puszta szó.

Egy befejezetlen fantasym részlete a másodfokú egyenletek és egyéb borzalmak szomszédságából


- Szeretlek. Gyűlöllek. Egyik sem. Nem tudom – suttogta Amarela.
A sokat hallott kispárna talán fűzött volna kommentárt gazdája szavaihoz, de mivel sajálatos módon csak egy teljesen normális párna volt, közlendőjét meg kellett tartania magának.
A lány felsóhajtott. Az eszében járó, emlékei között fel-felbukkanó arc, a fülében zümmögő, különös dalt dúdoló férfihang furcsa gondolatokat ébresztett benne: olyanokat, amelyek rendes, jóravaló tündelánynak még csak az esze közelébe sem jutnak. Metten Elion, a rejtélyes idegen úgy vonzotta őt, int egy sötét szobában a gyertyaláng a pillét. E furcsa érzést mégsem mutathatta ki, mert ugye női büszkeség, megbántottság és az Avane család nőtagjainak örökletes makacssága is van a világon. Bensejének feszültségét kizárólag itt, szobája magányában ereszthette ki, amikor nem kellett erősnek mutatkoznia mások előtt. Néha monologizált  a kispárnának, sírt vagy nevetett, máskor pedig valami dalt játszott, ami épp feszegette belülről.

2 megjegyzés:

  1. hat az elso valami eszmeletlen joo!!!!

    VálaszTörlés
  2. Ott az első sorban mindjárt látok egy elírást :D homLokod helyett homokod :D:D:D:D A kútmély barna szem is elgondolkodtatott, mert ha arra gondoltál, hogy sötétbarna, akkor nyugodtan írhattad volna azt is. Így nekem kicsit erőltetett volt.
    Egyébként az első bekezdés nagyon tetszett, szép kis leírás volt :D Pláne, ha ezt tényleg a fizikaóra hozta ki :D
    "Az eszében járó, emlékei, gondolatai...stb" vesszőhiba, plusz túl hosszúra nyújtottad a mondatot, és szóismétlésed is volt a gondolat szóval. De remélem érzed, hogy csak kukacoskodok, mert egyébként haláli volt :D Mintha magamat látnám, ahogy a kispárnámhoz beszélek XD Most is itt van mellettem, és nézzük egymást, szemezünk, és hallom, hogy azt súgja, mindjárt, mindjárt odabújok hozzád :D:D:D:D:D
    Igen-igen, teljesen normális vagyok, még hogy komplett!!!! XD
    Amúgy köszönöm a linket, most láttam csak, hogy kitettél :) <3

    VálaszTörlés